Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η ΑΙΩΝΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ


Παλαιό Γεφύρι Τσεμπερούλας

Η Αρχαία Ελλάδα, αποτελεί μια παγκόσμια μοναδική εστία πολιτισμού, κουλτούρας κι ίσως το βαθύτερο ιστορικά σημείο έναρξης της πολιτισμικής κοινωνίας των ανθρώπων.


Η Ηλεία σήμερα, είναι ευλογημένη με έναν απίστευτο θησαυρό παγκόσμιου πολιτισμού, αγροτικών αγαθών και τουριστικού προϊόντος, που μένει υποβαθμισμένος και στο μεγαλύτερο μέρος του ανεκμετάλλευτος





Φιλίππειο  Αρχαία Ολυμπία 

Σκεφτείτε ότι ο όρος Olympic Games, ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο Brant Name του κόσμου, είναι πραγματικά ελάχιστοι οι άνθρωποι που ξέρουν την καταγωγή και τη γεωγραφική υπόσταση της γης που γέννησε τούτο το πανανθρώπινο ιδεώδες.




Αρχαία Ήλιδα
    Σκεφτείτε ότι τα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα κολοσσιαία κονδύλια διαφήμισης που έχουν ήδη διατεθεί για τους ολυμπιακούς αγώνες και τα σύμβολά τους παγκόσμια, αλλά κυρίως, τον Μύθο και την Αίγλη του σπουδαιότερου τόπου στον κόσμο... Ενός μύθου που πρέπει να χτίσουμε απ την αρχή.






Αρχαια Ηλιδα 

    Σκεφτείτε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο ο Αγροτουρισμός και ο Περιβαλλοντικός Τουρισμός, έχουν στατιστική ανάπτυξη που ξεπερνάει το 145% ετησίως, ενώ η αποκλεισμένη επικοινωνιακά Ηλεία, δεν εκμεταλλεύεται παρά μόνο ένα ισχνό μονοψήφιο νούμερο…




Ο Ηλειακός κάμπος 

       Σκεφτείτε ότι η Ηλεία θα μπορούσε με βελτιωμένες τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, να διεκδικήσει ένα τεράστιο κομμάτι της πίτας του μεσογειακού τουρισμού, με την προϋπόθεση ότι μπορούν να προβληθούν οι απίστευτες φυσικές ομορφιές της, οι πανέμορφες παραλίες της, τα αιώνια δάση της, η απέραντη μυθολογική και ιστορική της υπόσταση.


Νέδα
      Ο πλούτος αυτός, είναι στα χέρια μας, είναι σημαντικός, μεγάλος και ανεκμετάλλευτος. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να τον βγάλουμε εμείς οι ίδιοι από την αφάνεια και να τον τοποθετήσουμε εκεί που του αξίζει πραγματικά να βρίσκεται?



Κουρούτα Αμαλιάδας


Μήπως ήρθε η ώρα η Ηλεία να γίνει πραγματικός, παγκόσμιος τουριστικός προορισμός? Πως?Με την προσπάθεια και την  βοήθεια όλων όσων κατοικούν σ αυτή την πολύτιμη γη, τη γη των ολυμπιονικών, τη γη που γνωρίζουν όλοι το όνομα της, αλλά από μακριά, τη γη της επαγγελίας.

Κακόβατο Ηλείας

      Με την ακούραστη και διαρκή προσπάθεια όλων των Ηλείων.
  Αν ο καθένα από εμάς βάλει ένα μικρό λιθαράκι σ αυτό, προσφέροντας ότι μπορεί έστω και στο ελάχιστο, χωρίς προσωπικά συμφέροντα,με μόνο στόχο το κοινό καλό του τόπου, τότε και μόνο τότε θα τα καταφέρουμε.




Κατάκολο


Η DeepGreece, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας δημιουργεί ένα μοναδικό προϊόν προώθησης και αναγνωρισιμότητας της Ηλείας, το OLYMPICA MAGNA . Μια παραγωγή που θα αποτελείται από τις απίστευτες ομορφιές και την μοναδική κληρονομιά της Ηλείας, με σκοπό την προώθηση του στα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία και τα διασημότερα τουριστικά site παγκοσμίως.





Λιμάνι Κατακόλου



























Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι η συνεργασία των Δήμων, της Περιφέρειας και όλων των φορέων της Ηλείας, για την από κοινού ανάδειξης, κάθε γωνιάς αυτής της γης, του πλούτου της και των ανθρωπων της. Η προοπτική του Visual and Motional Engagement Documentary Movie (Απεικονιστικού και Συναισθηματικού Συσχετισμού) όλων αυτών των ανθρώπων με την “μητέρα γη” της Ηλείας, είναι τουλάχιστον συναρπαστική κι εντελώς εφικτή, καθώς μπορεί να προβάλει άμεσα στον τουρίστα την σχεση και την αγάπη των Ηλείων με την μοναδικότητα αυτής της γης που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν και να ζουν σ αυτήν.




Μια πολύ μικρή γεύση από το OLYMPICA MAGNA , εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου