Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Όλοι μαζί στην διεκδίκηση του Ορεινού Δήμου



Εικονα απο το site του παλιου μας Δημο


Προς όλους  τους κατοίκους της  ορεινής περιοχής Ολυμπίας – Τριφυλίας  και τους δημότες των τέως Δήμων Ανδρίτσαινας – Αλιφείρας – Φιγαλείας.

Είναι σε όλους γνωστή η αδικία αν όχι το έγκλημα, που έγινε στην περιοχή μας  με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης. Η εφαρμογή κατακερμάτισε τον ορεινό όγκο, μαζί με τα συμφέροντα του και κατέστησε αδύνατο τον όποιο σχεδιασμό ανάπτυξης βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, πολιτιστικών, ιστορικών, παραδοσιακών, αλλά και των παραγωγικών δυνατοτήτων του.
Εν όψει της διακηρυγμένης απόφασης της νέας κυβέρνησης να διορθώσει τα γνωστά και ηθελημένα ‘’λάθη’’ του σχεδίου Καλλικράτης όπου έγιναν , αλλά και εξακολουθεί να υπάρχει αίτημα των τοπικών κοινωνιών για αλλαγή τους, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας φορέας να ζητήσει αυτή τη διόρθωση. Αντίθετα υπάρχει η δεδομένη διαίρεση και τα συμφέροντα που την επέβαλαν.
Για τον λόγο αυτό με πρωτοβουλία πολιτών και των συλλόγων της περιοχής, διακινούμε αυτό το έγγραφο για συλλογή υπογραφών σε πρώτη φάση και την δήλωση για συμμετοχή σε κίνηση βάσης,  (από κάθε πόλη και χωριό της περιοχής), για να ζητήσουμε την ενοποίηση της ορεινής περιοχής. Για λόγους ιστορικούς, αλλά και γεωγραφικούς, προτείνουμε ως έδρα του νέου Δήμου την Ανδρίτσαινα και σύγχρονη αναδιάταξη των διοικητικών ορίων του νέου Δήμου, όπου χρειάζεται, ώστε να αποτελεί ενιαίο σύνολο.  (Όποιος διαφωνεί ως προς την έδρα, μπορεί να υπογράψει με την σημ. ‘’Επιφύλαξη ως προς την έδρα’’)
Πρέπει να αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε το δίκηο μας.  Είναι αλήθεια ότι σχεδόν άπαντες οι κάτοικοι είναι σύμφωνοι στο αίτημα. Όμως πρέπει και να εκφραστεί. Διαφορετικά θα ταφεί.




Στους παρακάτω χάρτες διακρίνετε, αριστερά, ο Δήμος πως είναι και δεξιά ο Δήμος όπως θα έπρεπε να είναι.  Ο πρώτος χάρτης είναι ο επίσημος χάρτης του υπουργείου. Αν τον προσέξετε, θα δείτε πως έχουν μαρκάρει ως έδρα στο Δήμο μας, την Ανδρίτσαινα και τεχνηέντως δεν έχει ονόματα στις μεγάλες πόλεις του Δήμου, κάτι που προσθέσαμε εμείς για να φανεί η διάφορα.                  



               
      




Σημείωση: Για περισσότερες πληροφορίες και προκειμένου να οργανωθεί επιτροπή κινητοποιήσεων, απευθυνθείτε στα τηλ.  Σαμουρίδη Βασιλική 2626023055, Δήμος Σιελούλης 6971771435, και 2626022424 , 6945758185 κ. Παπαδημητρίου Αγγελική. Για την συγκέντρωση υπογράφων, στα καταστήματα της Ανδρίτσαινας και σε διάφορα σημεία των υπολοίπων χωριών που θα οριστούν άμεσα.      











   










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου